|
2018-02-01 14:00:58, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Az orosz nemesi családok nagy részét lenyűgözte a francia kultúra ,
azért általában francia séfek dolgoztak konyháikban .
Az általuk készített ínyencségek legtöbbször egyesítették a francia
és orosz konyha jellemzőit ls . Ez a húsétel , ahogy neve elárulja , a
Sztroganov család séfjének köszönhető , és először valószínűleg
Jelena Molokovetsz szakácskönyvének 1871 - es kiadásában szerepelt .
Arról viszont vita folyik , hogy az egyébként sok ágból és még több
családtagból álló Sztroganov família melyik konyháján , kinek készült
először a fogás . a kettős eredet viszont azonban kiderül a serpenyőben
pirított hús és a mustár hozzáadása tipikusan franciás , , míg a marhahús
tejföllel készítve egyértelműen oroszos irány a gasztronómiában .
Az ételnek később több változata is elterjedt , főként , mivel különösen
népszerű lett Amerikában , ahol a forradalom elől menekülő oroszok
terjesztették el . A receptek is különböznek : Van , amelyik kihagyja a hagymát ,
van , amelyik savanyú uborkát is ad az ételhez .
Az állandó hozzávalók a bélszín , a vaj , a mustár és a tejföl . A recept
kedvelői szintén régóta vitáznak a tökéletes köretről : eredetileg sült burgonyával
ették , de mára sokan inkább tésztát , galuskát , vagy burgonyakroketett
választanak hozzá .
********** Bédné Marika : 2018 . 02 . 01 . 13 : 33 **********
********** Lejegyeztem : Családi - Recept - Magazinból **********
|
|
|
2 komment
, kategória: Általános |
|
Címkék: szakácskönyvének, gasztronómiában, terjesztették, egyesítették, valószínűleg, családtagból, egyértelműen, legtöbbször, serpenyőben, lejegyeztem, burgonyával, ínyencségek, választanak, különböznek, molokovetsz, konyháikban, amerikában, forradalom, eredetileg, lenyűgözte, sztroganov, magazinból, köszönhető, jellemzőit, kiadásában, hozzávalók, hozzáadása, változata, dolgoztak, különösen, készített, egyébként, elterjedt, konyháján, általában, tejföllel, orosz nemesi, francia kultúra, általuk készített, kettős eredet, mustár hozzáadása, ételnek később, forradalom elől, állandó hozzávalók, tökéletes köretről, Jelena Molokovetsz, Bédné Marika,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orosz nemesi, francia kultúra, általuk készített, kettős eredet, mustár hozzáadása, ételnek később, forradalom elől, állandó hozzávalók, tökéletes köretről, szakácskönyvének, gasztronómiában, terjesztették, egyesítették, valószínűleg, családtagból, egyértelműen, legtöbbször, serpenyőben, lejegyeztem, burgonyával, ínyencségek, választanak, különböznek, molokovetsz, konyháikban, amerikában, forradalom, eredetileg, lenyűgözte, sztroganov, magazinból, köszönhető, jellemzőit, kiadásában, hozzávalók, hozzáadása, változata, dolgoztak, különösen, készített, egyébként, elterjedt, konyháján, általában, tejföllel, tipikusan, tökéletes, szerepelt, kihagyja, galuskát, pirított, franciás, vitáznak, köretről, készítve, családok, kedvelői, népszerű, receptek, séfjének, elárulja, menekülő, marhahús, savanyú, kiderül, viszont, oroszos, hagymát, uborkát, azonban, bélszín, családi, általuk, francia, amelyik, húsétel, szintén, tésztát, először, állandó, oroszok, kultúra, família, készült, ételnek, ételhez, recept, főként, tejföl, régóta, később, mustár, melyik, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
150 db bejegyzés |
Összes: |
8518 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1817
- e Hét: 10665
- e Hónap: 23097
- e Év: 68438
|
|
|